Wie o Wie?

Wijsheid op Wielen is een samenwerking tussen drie filosofisch practici uit Groningen. Samen delen ze de missie een toegankelijke plek te creëren waar je je denken kunt onderzoeken en op de proef kunt stellen. Hieronder zie je wie dat zijn en vind je verwijzingen naar de websites van hun afzonderlijke praktijken.

Alfons

Het liefst doe ik zo weinig mogelijk. Ik ontkom echter niet aan mijn verlangen om een deugdzaam mens te zijn. Iemand die weet wanneer en hoe hij moreel wijs moet zijn. Voor u, voor mezelf en voor grapjes.”

Alfons Pot heeft sinds 2019 zijn filosofische praktijk aan het Martinikerkhof in Groningen.

Jacobien

“Zolang ik me kan herinneren houd ik ervan om nieuwe dingen te leren, zeker als dat met taal te maken heeft. Me steeds verder verdiepen in het ambacht van begeleiden op het gebied van denken en schrijven, ervaar ik als inspirerend.”

Jacobien van der Laan voert sinds 2019 een filosofische praktijk, begonnen in Groningen en sinds 2021 aan de Suezkade in Den Haag.

Margit

Met mijn praktijk wil ik een plek bieden waar je je denken kritisch kunt onderzoeken en bevragen. Omdat ik geloof dat je in het stellen van de juiste vragen de vrijheid vindt om zélf antwoorden op het leven te formuleren.” 

Margit Eelbren Vegter heeft sinds 2017 haar filosofische praktijk Bedrijf de Wijsheid aan het Martinikerkhof in Groningen.